آجر ضد زلزله چگونه ایمنی ساختمان را تضمین می کند؟
در ساخت آجر ضد زلزله، ۳۰ درصد خاک رس و مواد افزودنی چون خاک اره، روان کنندهها، پلی استایلنها و دیگر مواد افزودنی بومی به کار برده شده است.
همچنین شیارها و حفرههایی با دستگاههای مخصوص در پشت و روی آنها ایجاد شده که در زمان عملیات چفت و بست و چیدمان آجرها روی هم، این شیارها کاملا بر هم منطبق و حفرهها توسط آرماتور به زمین متصل میشوند.
در واقع آجرهای ضد زلزله بدون نیاز به ملاتی چون سیمان و ماسه بهصورت افقی و عمودی چیده میشوند.
مزایای آجرهای ضد زلزله
همانطور که در ابتدا ذکر شد، در اتصال این آجرها ملات به شکل نازک کاری استفاده شده و حتی میتوان از چسب دوغاب به جای سیمان و شن و ماسه استفاده کرد. در واقع این موضوع باعث حذف داربست و بیشتر شدن سرعت ساخت و ساز با آجر ضد زلزله شده است.
از دیگر مزایای آجرهای ضد زلزله ایرانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سبک و کم حجم بودن؛
- ۹۸ درصد عایق حرارتی؛
- ۶۷ درصد عایق صوتی؛
- افزایش طول عمر ساختمان؛
- قیمت آجر ضد زلزله با توجه به کارکردها و مزایای آن، به صرفه می باشد.
لازم به ذکر است، اگر نمای سازه آجری خود را به شیوه خشک به اجرا درآورید، از مزایای مهم آن سبک شدن سازه و کاهش نخالههای ساختمانی در زمان زلزله و حوادث طبیعی میباشد.
تست آجر ضد زلزله و مقایسه با آجر سفال معمولی
مخترعان این آجرها برای انجام تست بر روی آنها، سازهای از آجرهای ضد زلزله با ارتفاعی بیش از ۲ متر ساختند و با دادن لرزه ای با فشار و شدت بسیار زیاد، مشاهده کردند هیچ آجری از جای خود تکان نخورده است.
آجرها و سفالهای معمولی، بهدلیل نداشتن شیار بر روی سطح خود و استفاده از سیمان، مقاومت زیادی در برابر ارتعاشات ندارند و با لرزههایی با قدرت تقریبا ۴ ریشتر به بالا، تخریب میشوند. در حالی که آجر ضد زلزله در برابر زلزله های ۵٫۸ ریشتر هم مقاومت دارد.