کاربرد گچ

تلفن:  4-01134772502       فکس:  01134772285      موبایل : 09117118500    ایمیل: [email protected]

کاربرد گچ

کاربرد گچ

کاربرد گچ

شناترین کاربرد گچ در ساختمان سازی است، که در بخش های مختلفی ساخت همچون؛ اندود، سفیدکاری، تمیزکاری، پرداخت، گچ بری، ملات های گچی، آجر، گچ و ماسه، عایق حرارتی و صوتی، ورقه های پیش ساخته کف و دیوار و در نهایت برای مجسمه سازی کاربرد دارد

در سفیدکاری از نظر میزان مصرف حدود ۷۵ درصد گچ برای روکش دیوار، گچ بری و تهیه ملات های مختلف استفاده می شود.

دیوار گچی برای جداسازی فاصله بین دو فضا در ساختمان به کار می رود و از محاسن آن وزن کم، خاصیت آکوستیکی، ایجاد سطح صاف و سرعت نصب آن است. در حالت عادی رنگ گچ ساختمانی سفید است و سطح سفید شده با گچ را می توان با رنگ های پلاستیکی یا روغنی رنگ کرد. گاهی هم برای اینکه پوسته رومالی گچ رنگی باشد، به ملات گچ رنگ اضافه می کنند، به این صورت که ملات را آماده می کنند و روی سطح صاف می ریزند و پیش از آنکه ملات بگیرد، آن را به شکل دلخواه می برند و سپس تکه های بریده شده را با رنگ های گوناگون کنار هم قرار داده و بعد پشت آن را ملات گچ می ریزند که به صورت یک تکه درمی آید و می توان آن را به شکل لوحی روی دیوارها و سقف چسباند.

آجر ضد زلزله چگونه ایمنی ساختمان را تضمین می کند؟

در ساخت آجر ضد زلزله، ۳۰ درصد خاک رس و مواد افزودنی چون خاک اره، روان کننده‌ها، پلی استایلن‌‎ها و دیگر مواد افزودنی بومی به کار برده شده است.

همچنین شیارها و حفره‌هایی با دستگاه‌های مخصوص در پشت و روی آن‌ها ایجاد شده که در زمان عملیات چفت و بست و چیدمان آجرها روی هم، این شیارها کاملا بر هم منطبق و حفره‌ها توسط آرماتور به زمین متصل می‌شوند.

در واقع آجرهای ضد زلزله بدون نیاز به ملاتی چون سیمان و ماسه به‌صورت افقی و عمودی چیده می‌شوند.

مزایای آجرهای ضد زلزله

همان‌طور که در ابتدا ذکر شد، در اتصال این آجرها ملات به شکل نازک کاری استفاده شده و حتی می‌توان از چسب دوغاب به جای سیمان و شن و ماسه استفاده کرد. در واقع این موضوع باعث حذف داربست و بیشتر شدن سرعت ساخت و ساز با آجر ضد زلزله شده است.

از دیگر مزایای آجرهای ضد زلزله ایرانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سبک و کم حجم بودن؛
  • ۹۸ درصد عایق حرارتی؛
  • ۶۷ درصد عایق صوتی؛
  • افزایش طول عمر ساختمان؛
  • قیمت آجر ضد زلزله با توجه به کارکردها و مزایای آن، به صرفه می باشد.

لازم به ذکر است، اگر نمای سازه آجری خود را به شیوه خشک به اجرا درآورید، از مزایای مهم آن سبک شدن سازه و کاهش نخاله‌های ساختمانی در زمان زلزله و حوادث طبیعی می‌باشد.

تست آجر ضد زلزله و مقایسه با آجر سفال معمولی

مخترعان این آجرها برای انجام تست بر روی آن‌ها، سازه‌ای از آجرهای ضد زلزله با ارتفاعی بیش از ۲ متر ساختند و با دادن لرزه ای با فشار و شدت بسیار زیاد، مشاهده کردند هیچ آجری از جای خود تکان نخورده است.

آجرها و سفال‌های معمولی، به‌دلیل نداشتن شیار بر روی سطح خود و استفاده از سیمان، مقاومت زیادی در برابر ارتعاشات ندارند و با لرزه‌هایی با قدرت تقریبا ۴ ریشتر به بالا، تخریب می‌شوند. در حالی که آجر ضد زلزله در برابر زلزله های ۵٫۸ ریشتر هم مقاومت دارد.

با ما تماس بگیرید